Coronabeleid

Update 15/01/2021

Lieve leden,

Gister hebben velen van ons het goede nieuws al gehoord: we mogen weer volleyballen!

In deze mail willen wij uitleggen hoe het er de komende tijd voor onze vereniging uit gaat zien. Hierin hebben wij het over trainingen, wedstrijden, het sportcentrum en activiteiten. 

Trainingen

De TC komt zo snel mogelijk met meer informatie over wanneer de trainingen weer van start zullen gaan. Zij zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen ervoor. 

Onthoud wel, houd je aan de regels. Heb je klachten? Laat je testen en blijf thuis tot je de uitslag hebt. Test je positief? Ga dan in isolatie. Zo zorgen we er met ons allen voor dat we kunnen blijven trainen. 

Wedstrijden

Wedstrijden gaan vooralsnog niet door. Het is op dit moment nog niet duidelijk per wanneer er competitie gespeeld kan worden. Omdat alle teams wel vanaf deze week weer kunnen trainen, zal Nevobo vanaf maandag de wedstrijden alvast in het schema zetten. Nevobo zal dan ook aangeven via welke scenario’s ze de competitie dan opbouwen en tot wanneer deze gepland worden. Welke scenario’s ze volgen, zal dan afhankelijk zijn van het moment dat er weer gespeeld kan worden. Nevobo hoopt op dinsdag 25 januari meer duidelijkheid hierover te krijgen en zal daarna dan ook met nieuwe informatie komen. Wanneer wij dus meer horen van Nevobo over de mogelijke herstart van de competitie dan zullen wij dit natuurlijk weer met jullie delen. 

Volgens de nieuwe maatregelen is een interne competitie binnen de eigen vereniging echter wel toegestaan. Wij samen met onder andere de TC proberen dit op te starten. We zijn nu aan het kijken naar de mogelijkheden in welke vorm dit kan. Het sportcentrum heeft besloten dat dit pas mogelijk is vanaf 22 januari. Hier horen jullie zo snel mogelijk meer over. 

Sportcentrum 

Het sportcentrum zal vanaf maandag gebruik gaan maken van de geboden versoepelingen, waarbij zij en wij nu nog niet exact kunnen aangeven in hoeverre we alles weer zullen aanbieden. Dit ligt aan de hoeveelheid werk die ze kunnen verzetten dit weekend (en beschikbaarheid van docenten en dergelijke). Houdt hiervoor de website van het sportcentrum en hun app in de gaten. Je moet namelijk nog altijd reserveren voor de sportactiviteiten. Als deze in de app staan, dan gaan ze door!

Binnen het sportcentrum gelden ook nog een aantal regels. Zo moet je zodra je niet aan het sporten bent een mondkapje dragen en buiten het volleybalveld anderhalve meter afstand houden. Ook moet je bij binnenkomst een geldige QR-code (corona toegangsbewijs) in combinatie met legitimatie laten zien. Verder zijn de kleedkamers, toiletten en douches gewoon open. Er is ook helaas nog steeds geen publiek toegestaan op de tribunes. 

Activiteiten

Vanuit de galacommissie komt het volgende bericht:

Lieve leden, helaas moeten we vanwege de verlengde maatregelen het gala van 29 januari gaan verzetten naar een nader te bepalen datum. Deze zullen we later bekend maken! Had je je al ingeschreven voor een kaartje? Dan zullen we tegen de tijd dat de nieuwe ticketverkoop start, mailen om te vragen of je nog steeds wilt komen of niet. Er zal dus geen geld worden afgeschreven. Liefs, de galacommissie

Oud-besturenborrel

Deze kan helaas niet doorgaan. Wij zullen alle oud bestuursleden hier nog persoonlijk van op de hoogte stellen. Wij gaan deze helaas niet verplaatsen en hopen dat onze opvolgers er in het lustrumjaar een mooie borrel van kunnen maken volgend jaar.

Na de nieuwe persconferentie op 25 januari beslissen wij over de verdere activiteiten.

Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben nu. Mochten jullie nog vragen hebben dan horen wij dat natuurlijk graag. Wil je meer informatie over het coronavirus, hier heb je een link naar de site van de RIVM. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/01/14/persconferentie-14-januari-2022 

Wij hopen jullie snel te zien in het sportcentrum, wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Liefs, het Bestuur

Update 28/12/2021

Beste leden, vanuit Nevobo hebben wij de volgende informatie gekregen over de herstart van de competitie. Deze informatie willen we dan ook graag met jullie delen:

Herstart competitie en publicatie wedstrijden

Door de harde lockdown t/m vrijdag 14 januari kunnen er geen indoor volleybaltrainingen plaatsvinden de komende weken.

In een eerder bericht, toen binnensportlocaties nog niet gesloten waren, informeerde De Nevobo over een herstart van de competitie in de week van 17 t/m 23 januari. In dit bericht is ook te lezen dat de weken van 11 t/m 16 en 18 t/m 23 april gebruikt gaan worden om competitiewedstrijden te kunnen spelen. Direct gevolg hiervan is dat de PD-wedstrijden zijn vervallen, en daarmee ook de mogelijkheid tot zij-instroom in de 3e divisie en promotieklasse richting volgend seizoen.

De herstart in de week van 17 t/m 23 januari is door de nieuwe maatregelen in ieder geval nog een week uitgesteld. Dit betekent dat alle wedstrijden in de Topdivisie en lager t/m zondag 23 januari uit het programma zijn gehaald en op uitgesteld zijn gezet.  

De komende periode wordt bekeken of we deze wedstrijden van een nieuwe datum kunnen voorzien.

Daarnaast worden diverse scenario’s onderzocht over het uitspelen van de competitie. Ook willen we inventariseren of een verlenging in de maand mei mogelijk is.

Hiervoor is wat tijd nodig, wat tot gevolg heeft dat de publicatie van het wedstrijdprogramma wordt uitgesteld tot in ieder geval 7 januari, afhankelijk van de ontwikkelingen.

Update 14/12/2021

De overheid heeft helaas het besluit genomen een lockdown in te stellen. Dit betekend dat voorlopig geen volleybal gespeeld kan worden en er ook activiteiten zullen vervallen. Het bestuur zal per activiteit aan gaan geven of deze door zal gaan of niet.

Update 28/11/2021

Wij balen er ontzettend van dat we al zo snel weer een verdrietige mail moeten sturen over de nieuwe en strengere maatregelen. In deze mail zullen wij structureel de belangrijkste veranderingen wat betreft Gepidae uitleggen.

Trainingen en wedstrijden

De overheid is met de volgende maatregel gekomen: “Na 17:00 kan er niet meer gesport worden op binnen- en buiten sportlocaties.” Dit betekent dat onze regulier geplande trainingen helaas niet door kunnen gaan omdat deze allemaal na 17:00 plaatsvinden. Wel moedigen wij jullie aan om overdag een veld te reserveren en lekker samen te gaan volleyballen om toch mentaal en fysiek fit te blijven in deze lastige tijd, met de maatregelen in acht nemend. 

Wat betreft de competitie, moeten wij nog wachten op een besluit van de Nevobo. Deze komt begin komende week. Zodra wij hier iets over horen, zullen wij dit zo snel mogelijk met jullie communiceren. 

Activiteiten

In de komende lockdown vallen de volgende activiteiten: 

 • Eerste Donderdag van de Maand. Hier hebben wij een alternatief voor verzonnen. Later in de mail kun je hier meer over lezen.
 • Aanmoedigingsdinsdag. Deze zal worden verplaatst naar 8 februari 2022. 
 • Kroegentocht. KABVA is in overleg over een mogelijke alternatieve activiteit.
 • SinterKerst en Nieuw toernooi. Hiervoor gaan wij kijken of we deze kunnen verplaatsen naar een datum in januari. 

Donderdag 2 december

Aanstaande donderdag 2 december om 19:30 willen wij een online gesprek met de aanvoerders van alle teams en voorzitters van commissies houden. Indien een team geen aanvoerder heeft of de aanvoerder niet aanwezig kan zijn, zouden wij het fijn vinden als er een ander teamlid aanwezig kan zijn. Indien de voorzitter van de commissie niet aanwezig kan zijn zouden wij het fijn vinden als er een ander commissielid aanwezig kan zijn.
In dit gesprek willen wij graag jullie verwachtingen van ons als bestuur horen omtrent de huidige corona situatie en kunnen jullie eventuele vragen stellen. Bespreek dus van te voren vast met je team/commissie of er vragen of opmerkingen zijn. Laat als team en commissie van te voren even weten wie er aanwezig zal zijn bij dit gesprek.

Wij verwachten dat het gesprek niet langer dan een uur zal duren. Na 20:30 zetten wij de wachtruimte uit en is iedereen vrij om er samen nog een gezellige eerste donderdag van de maand van te maken. Vanaf 20:45 hebben wij een kleine kahoot quiz die we met jullie willen spelen. 

Wandelen met het bestuur

Vanaf 9 december willen wij iedere donderdag om 13:00, zolang de lockdown duurt, gaan wandelen in het wandelbos. Hiervoor willen wij een groepschat aanmaken met iedereen die daar behoefte aan heeft. In die groep kunnen uiteraard ook vaker wandel afspraken gemaakt worden. Mocht je interesse hebben om in deze groepschat te gaan, stuur dan een appje naar Naomi (0628735901) of meld je aan via de aanmeldlink: https://chat.whatsapp.com/DaDDIwV0xjz3Z5jl2ZhpBo. Om groepsgrootte te beperken zullen wij per keer kijken hoeveel mensen er mee gaan en dan eventueel in kleinere groepen splitsen of in shifts werken.

Als jullie verder vragen of opmerkingen hebben of gewoon even gezellig willen kletsen, kan je ons altijd bereiken via bestuur@gepidae.nl of je kan ons natuurlijk ook altijd een appje sturen! 

Heel veel liefs en sterkte in deze periode.

Liefs,

Het bestuur

Update 14/11/2021

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag 12 november willen wij jullie informeren hoe de nieuwe maatregelen invloed zullen hebben op Gepidae. 

De maatregelen die voor ons relevant zijn:

 • Houd 1,5 meter afstand op die plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.
 • Wanneer er geen coronatoegangsbewijs verplicht is geldt een mondkapjesplicht.
 • Horeca is open tot 20.00 uur.
 • In de horeca is een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats verplicht.
 • Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan. Verder is alle sport toegestaan.

Uit deze maatregelen weten we zeker dat het O’café na 20:00 dicht is. Als ze opengaan moet je er met een coronatoegangsbewijs heen en moet je een vaste zitplaats hebben. O’café zal later nog met ons communiceren of zij open willen gaan in deze vorm en wat de precieze maatregelen dan eventueel zullen zijn. Deze zullen wij dan ook zo snel mogelijk aan jullie door communiceren. 

Verder, wat het sportcentrum betreft zal er om een coronatoegangsbewijs worden gevraagd aan jullie bij de ingang. Zorg dat je deze en een identiteitsbewijs bij je hebt. Het sportcentrum zal later nog aan alle abonnementhouders een mail sturen met nadere regels die daar van toepassing zullen zijn.

Omtrent publiek weten we dat de komende drie weken er sowieso geen publiek bij wedstrijden aanwezig mag zijn. 

Wat betreft de activiteiten van Gepidae zelf willen wij graag iedere activiteit die in de lockdown valt los even toelichten. 

 • Tipsy Trapisten vindt aanstaande woensdag plaats, KABVA heeft alle leden die zich hebben aangemeld al een e-mail gestuurd. Lees deze e-mail goed door voor nadere informatie.
 • Clinic 2 vindt op 28 november plaats. Deze zal gewoon doorgaan gezien het feit dat de maatregelen deze activiteit niet beperken. 
 • Trainersborrel vindt op 1 december plaats. Deze zal online worden gehouden. Trainers ontvangen hier nog een mail over. 
 • EDvdM vindt op 2 december plaats. Deze zal in alternatieve vorm plaatsvinden. De BoCo is hard bezig met een leuk alternatief te verzinnen. 

Dit zijn de maatregelen waar wij jullie op willen wijzen die gelden zolang deze lockdown duurt. Zodra een volgende persconferentie heeft plaatsgevonden en er weer meer of minder maatregelen zijn zullen wij jullie nader informeren. 

Heb je klachten? Laat je testen en blijf zolang je nog geen uitslag hebt thuis. Dit in verband met de veiligheid en gezondheid van anderen. 

Mocht je besmet raken met het coronavirus, meld dit dan bij ons door een mailtje te sturen naar bestuur@gepidae.nl. Dan kunnen wij anderen die eventueel met jou in contact zijn geweest hiervan op de hoogte brengen. De communicatie hierover vanuit ons naar anderen zal volledig anoniem gaan. 

Alle actuele maatregelen kun je hier vinden: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands 

We vinden het ontzettend jammer dat we deze mededeling moeten doen. Gelukkig kunnen we nog wel volleyballen met elkaar. 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Translate